Recipes

Sliptong in wittewijnsaus

Sliptong in wittewijnsaus

Ingredienten

eierdooiers 2 st
slagroom/blueband finesse 2 el
tablet visbouillon 250 ml
muscadet sur lie 250 ml
filets sliptong of zonnevis 8 st
zout en peper
  1. klop de eidooiers los met de slagroom. maak de visbouillon en roer hier de witte wijn door. verwarm een vuurvaste schaal in de oven(100 graden) verhit het bouillon-wijnmengsel in de vispan. leg de visfilets in het hete vocht en pocheer ze in plusminus 10 min. (afhankelijk van de dikte) schep de filets uit de pan in de voorverwarmde ovenschaal en dek de schaal af met alufolie om de filets warm te houden.
  2. Verwijder ongeveer de helft van het braadvocht uit de koekenpan, schep enkele eetlepels van het visvocht uit de koekenpan bij de losgeklopte eidooiers. giet dit mengsel al roerend terug in de koekenpan. doe hier een bindpapje bij. (1 el. maizena en 2 el. water) Laat het geheel op matig vuur binden. breng de saus op smaak met peper en zout. giet de saus over de filets.

Serveersuggestie: maak zelf aardappelpuree; aardappels koken (kleine stukjes)(15 min.) melk erbij en een klontje boter of scheut olijfolie; heet laten worden en met staafmixer pureren. peper en nootmuskaat toevoegen.(evt. peterselie)
lekker met lofsla of zeekraal

Share & Print

Rate

0%

Favorite