Recipes

Pizza margherita

Pizza margherita

Ingredienten

uur wachten voor deeg 1
Tipo 00 bloem 700 gr
olijfolie 4 el
gedroogde gist 7 gr
suiker 2 tl
zout 2 tl
kraanwater 400 ml
knoflook 2 tenen
ui 1
gepelde tomaten 800 gr
Italiaanse kruiden 20 gr
mozzarella 2 bollen
halfgedroogde tomaatjes 180 gr
basilicum 15 gr
  1. Kneed voor het pizzadeeg de bloem, olie, gist, suiker en het zout met het lauwwarme water ineen grote kom in 5 min. tot een soepel deeg. Verdeel in ballen, een per persoon, en bestuif ze royaal met bloem. Laat op een warme plaats 1 uur rijzen.
  2. Maak ondertussen de tomatensaus. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit op laag vuur de ui en knoflook 5 min. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook. Bind de kruiden samen met keukentouw en voeg toe. Laat 25 min. zacht koken op laag vuur. Roer regelmatig met een houten lepel. Druk de tomaten stuk. Neem de kruiden uit de pan. Voeg peper en eventueel zout toe.
  3. Verwarm de oven voor op 220 °C. Kneed de deegballen door. Rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot pizzabodems met Ø 30 cm. Leg op twee bakplaten met bakpapier elk 1 bodem. Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel de tomatensaus, mozzarella en tomaten over de pizzabodems.
  4. Bak de pizza’s ca. 25 min. boven elkaar in de oven. Wissel halverwege van plaats. Snijd het basilicum in reepjes. Haal de pizza’s uit de oven en verdeel het basilicum erover. Serveer direct. Maak zo nog twee pizza’s.

Bereidingstip:
Met een pizzasteen wordt de bodem krokanter. Bak de pizza’s dan stuk voor stuk.

Servings

4

Prep

15 min

Cook

25 min

Share & Print

Rate

0%

Favorite