Recipes

Pindakaas maken

Pindakaas maken

Ingredienten

ongezouten pinda's 500 gr
arachideolie scheutje
grof zeezout snufje
  1. Doe 500 gram ongezouten pinda’s in je keukenmachine en maal de pinda’s. Het werkt het beste als je de pinda’s gedoseerd toevoegt terwijl je keukenmachine draait. Na een tijdje zal je zien dat de mengkom vol zit met een soort gruis en nog wat later begint het al smeuïg te worden. Als je het nog langer maalt wordt het één smeuïge substantie en heb je zelfgemaakte pindakaas.
  2. Omdat in de pinda’s zelf al zoveel olie zit krijg je dus een mooie egale massa die je prima uit kan smeren op een boterham. Wil je het nog wat smeuïger dan kan je er een klein scheutje olie doorheen doen. Heb je arachideolie in huis gebruik dat dan, en anders gewoon een scheutje zonnebloemolie of olijfolie. Snufje zout naar smaak erbij (of niet), eventueel nog even af laten koelen als het een beetje warm is geworden in je keukenmachine en klaar ben je.

Deze zelfgemaakte pindakaas is natuurlijk het allerlekkerst op een snee warm brood dat net gebakken is. Lekker met een dikke laag roomboter en genieten maar. Maar ook op een gewone boterham is deze pindakaas gewoon superlekker. Probeer het zelf maar eens en ik denk dat je nooit meer een pot zult kopen.

Pindakaas met stukjes pinda
Ook lekker is het als je eerst een handje pinda’s grof maalt in je keukenmachine. Deze haal je er daarna uit waarna je de rest van de pinda’s tot pindakaas maalt. Aan het einde meng je nog heel kort de grof gehakte stukjes pinda erdoor en je hebt pindakaas met stukjes pinda.

Variëren
Je kan naast de pinda’s ook allerlei andere noten gebruiken. Maak een gevarieerde notenpasta door bijvoorbeeld ook wat ongezouten cashewnoten, amandelen of hazelnoten te gebruiken. Je kan hier echt alle kanten mee op zoals je ziet.

Servings

1

Prep

15 min

Share & Print

Rate

0%

Favorite