Recipes

Merinques Copacabana

Merinques Copacabana

Ingredienten

eieren 3
suiker 280 gr
vanillesuiker 1 zakje
boter voor de bakplaat
bakpapier
poedersuiker
maizena 3 el
melk 1.5 dl
melk 100 gr
geraspte bittere chocolade 50 gr
rum 2 el

  1. Vul een pan voor de helft met water en breng dit aan de kook. Splits de eieren en doe de eiwitten in een kom. Zet de kom in het kokende water. Voeg al roerende 190 gr suiker en de vanillesuiker toe. Klop het eiwit heel stijf, neem de kom uit de pan en blijf kloppen tot het eiwit is afgekoeld.
  2. Bestrijk de bakplaat met boter, beleg de bakplaat met bakpapier. Bestrijk ook het bakpapier met boter en bestrooi het dun met poedersuiker. Vul een spuitzak met het schuimdeeg en spuit 12 ovale, vrije hoge porties op de bakplaat. Schuif de bakplaat ongeveer 75 minuten in een voorverwarmde oven van 120 graden.
    Zet een houtenlepel tussen de ovendeur zodat de oven op een kiertje openstaat.
  3. Roer de eidooiers in een pan met de rest van de suiker lichter van kleur en schuimig. Zet de pan op de hittebron en draai de hittebron laag. Roer er de maïzena en de melk door. Roer tot er een dikke saus ontstaat. Haal dan de pan van de hittebron en laat de saus iets afkoelen. Roer er dan met kleine stukjes tegelijk de boter en de geraspte chocolade erdoor. Voeg de rum toe en laat de crème onder af en toe roeren verder af koelen.
  4. Neem de schuimgebakjes, als het eiwit droog is, uit de oven en laat het gebak koud worden. Bestrijk 6 schuimgebakjes aan de onderkant dik met chocolade crème en druk de andere zes er tegen aan

Share & Print

Rate

0%

Favorite