Recipes

Marsepeinen decembertaart

Marsepeinen decembertaart

Cake

bloem 120 gr
suiker 100 gr
boter 60 gr
eierdooiers 5
eiwitten 4 st

Fruitvulling

diepvriesfruit 200 gr
suiker 100 gr
water 1 el
maizena 1 el

Mascarponevulling

mascarpone 250 gr
zachte boter 175 gr
poedersuiker 150 gr
frambozen, vers of diepvries 100 gr
suiker 75 gr
kaneel 4 tl
water

Marsepein

amandelmeel 200 gr
fijne kristalsuiker 250 gr
eiwit 1 st

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Smelt de boter. Leg bakpapier op de bodem van de ingevette springvorm. Klop de eiwitten met de helft van de suiker goed stijf. Klop de eidooiers met de andere helft van de suiker au bain marie schuimig. Meng het dooiermengsel door het stijve eiwit. Spatel de gesmolten boter en de bloem erdoor, schenk in de vorm. Bak in 20 minuten goudbruin en gaar. Laat het buiten de vorm afkoelen.
  2. Verwarm het fruit in een pannetje met de suiker en 1 el water. Meng de maïzena met wat water, roer goed door en voeg toe aan het verwarmde fruitmengsel. Laat indikken en vervolgens afkoelen. Meng mascarpone, boter en poeder-suiker tot een gladde massa en voeg de kaneel toe. Verwarm de frambozen. Zeef het frambozenmengsel, schenk het sap door de mascarpone en laat wat opstijven in de koelkast. Snij de cake in 3 lagen; besmeer de onderste dik met de fruitvulling, de middelste met een deel van het mascarponemengsel; plaats ze weer op elkaar. Bestrijk de boven- en zijkanten ook met het mascarponemengsel. Laat opstijven in de koelkast.
  3. Meng het amandelmeel met de kristalsuiker, voeg het eiwit toe. Goed kneden tot mooi glad marsepein. Rol uit tot 3 mm dikte. Gebruik bij het uitrollen ruim poedersuiker als het erg plakt. Drapeer over de cake en druk goed aan. Snij overtollig marsepein weg en gebruik als decoratie.

Share & Print

Rate

0%

Favorite