Recipes

Kerst­bom­be met cho­co­la­de­mous­se

Kerst­bom­be met cho­co­la­de­mous­se

Ingredienten

Indische cake 445 gr
chocolademousse 750 gr
vanille meringues 4
rolfondant 150 gr
chocoladepasta extra puur 200 gr
poedersuiker 1 el

Zo gemaakt, dit spektakelstuk. Gebruik je allermooiste taartschaal!

  1. Snijd de cake in plakken van ½ cm dik. Snijd de randen eraf zodat je vierkanten overhoudt. Bewaar de randen. Snijd de vierkanten diagonaal door. Bekleed de schaal met vershoudfolie en bedek met de cakedriehoeken. Snijd indien nodig bij om het passend te krijgen.
  2. Schep een laag mousse van 2 cm in de schaal. Verkruimel er 1 meringue over. Bedek met een laag mousse. Herhaal tot de schaal vol is. Eindig met mousse. Bedek de laatste laag met de achtergehouden randen van de cake. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  3. Rol de fondant uit tot een lap van 2 mm dik. Steek of snijd er 10 kerstboompjes uit. Keer de bombe om op een taartschaal en verwijder de folie. Bestrijk de bombe met een (palet)mes met de chocopasta. Plak de boompjes erop en bestrooi met de poedersuiker.

Keukenspullen

  • saladeschaal (Ø 24 cm, ca. 9.5 cm hoog)
  • deegroller

Bewaartip:

Je kunt de bombe 1 dag van tevoren tot aan de rolfondant bereiden. Bewaar tot het serveren afgedekt in de schaal in de koelkast. Je kunt de kerstboompjes van rolfondant eventueel ook in vershoudfolie bewaren.

Servings

12

Prep

30 min

Share & Print

Rate

0%

Favorite