Recipes

Zalm in papillot

Zalm in papillot

Ingredienten

zalmmoten 4
ui 1
knoflook 2 tenen
verse basilicum
witte balsamico azijn 4 el
kippenbouillon 2 dl
witte wijn 1 dl
room 2 dl
zwarte peper uit de molen
zout
venkelsalami 12 plakken
roomboter 50 gr
cherrytommatjes 16
tagliatelle met chili 1 zak
aluminiumfolie

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg vier vellen aluminiumfolie klaar. Snij de boter in plakken en leg op elk stuk folie een plak boter. Leg hier bovenop de zalmmoten.
  2. Snij de knoflook in dunne plakjes en snij de ui grof in halve ringen. Verdeel de ui en knoflook over de zalmmoten. Leg per zalm 4 hele cherrytomaatjes op de zalmmoten. Bedek het met per zalm 3 plakjes venkelsalami.
  3. Verdeel versie basilicum over de zalm en bestrooi met zout en zwarte peper uit de molen. Bedruppel het geheel met de witte balsamicoazijn en de helft van de kippenbouillon. Vouw de folie dicht (zie foto). Leg de gevouwen folies op een ovenplaat en doe 10 minuten in de oven.
  4. Kook intussen de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking. Doe de andere helft van de kippenbouillon in een pan, alsmede de witte wijn. Laat het geheel inkoken en giet de room erbij. Kook het in tot een stevige roomsaus.
  5. Haal de folies uit de oven en leg deze op borden. Vouw de folies voorzichtig open. Serveer de pasta erbij, met daaroverheen de roomsaus.

Share & Print

Rate

0%

Favorite