Recipes

Ti­ra­mi­su-tri­f­le

Ti­ra­mi­su-tri­f­le

Ingredienten

slagroom 500 ml
espressosticks 5
suiker 4 el
koffielikeur 200 ml
mascarpone 250 gr
heet water 50 ml
lange vingers 24
minimoorkopsoesjes, diepvries, ontdooid 36
cacaopoeder 1 tl

De minimoorkopsoesjes bovenop dit spektakelstuk maken het helemaal af.

  1. Klop de slagroom in een ruime kom met 3 espressosticks en de suiker met een mixer stijf. Roer de helft van de koffielikeur door de mascarpone. Spatel de mascarpone door de slagroom. Los de rest van de espressosticks op in het hete water en meng de rest van de koffielikeur erdoor.
  2. Doop 12 lange vingers in het koffiemengsel en leg ze op de bodem van de glazen schaal. Schep hierop een laag mascarponemengsel van 2 cm. Leg 10 moorkopsoesjes erop tegen de rand van de schaal.
  3. Doop 6 lange vingers in het koffiemengsel en leg ze op het mascarponemengsel binnen de soesjesring. Verdeel de helft van de rest van het mascarponemengsel erover en bedek weer met 10 soesjes en 6 in het koffiemengsel gedoopte lange vingers.
  4. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover, strijk glad met een spatel. Laat afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Bedek voor serveren de bovenkant met de rest van de soesjes. Bestrooi met cacao, gebruik een zeef(je).

Keukenspullen

  • handmixer
  • diepe glazen schaal (∅ 20 cm)

Variatietip:

Voor een alcoholvrije variant kun je de koffielikeur vervangen door 200 ml Siroop voor in de koffie karamel (flesje 250 ml).

Tip:

Je kunt de koffielikeur ook zelf maken. Kijk voor het recept hier

Bewaartip:

Je kunt deze trifle 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Servings

10

Prep

30 min

Share & Print

Rate

0%

Favorite