Recipes

Rood-wit-blauw-taart

Rood-wit-blauw-taart

Ingredienten

slagroom 250 ml
witte chocolade 500 gr
bloem 100 gr
poedersuiker 175 gr
boter, koud 30 gr
eieren 9
amandelschaafsel 165 gr
fijne kristalsuiker 75 gr
chocolade extra puur 72% 50 gr
frambozen 375 gr
blauwe bessen 450 gr
mascarpone 500 gr

  1. Verwarm de slagroom in een steelpan en schenk de hete maar niet kokende room over de witte chocolade. Roer tot de chocolade is gesmolten. Dek de chocoladecrème af met vershoudfolie. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet tot gebruik in de koelkast.
  2. Meng 60 g bloem met 25 g poedersuiker en 1 mespunt zout. Voeg de boter toe en meng tot kruimels. Klop 1 ei los, voeg 2 el ei toe en kneed snel tot een soepel deeg. Verpak in vershoudfolie en laat 1 uur in de koelkast rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 170 °C. Maal de amandelen in de keukenmachine zo fijn mogelijk. Meng met de rest van de poeder­suiker en de bloem. Splits de rest van de eieren en klop de eiwitten stijf met de kristalsuiker. Spatel het amandelmengsel er zo luchtig mogelijk door. Schep in de spuitzak en verdeel de helft van het beslag over de 3 springvormen. Bak ze naast elkaar op het rooster van de oven in ca. 15 min. goudbruin.
  4. Laat 5 min. afkoelen in de vormen en laat uit de vorm helemaal afkoelen op een rek. Bak met de rest van het beslag nog 3 lagen. Zo bak je in totaal 6 amandellagen, waarvan 1 reserve.
  5. Neem het deeg uit de koelkast en rol met de deegroller uit tot een lap van ½ cm dik. Snijd er een cirkel uit van 16 cm doorsnee en bekleed de bodem van 1 springvorm ermee. Prik er met een vork gaatjes in. Bak in ca. 12 min. goudbruin. Neem uit de oven en laat 1 ½ uur afkoelen. Smelt de pure chocolade au bain-marie en bestrijk de bodem ermee. Laat hard worden.
  6. Bestrijk de bodem dun met de witte chocoladecrème. Leg er een amandellaag op, bestrijk met chocoladecrème en bedek met bessen. Leg er een amandellaag op, bestrijk met chocoladecrème en bedek met frambozen. Herhaal en eindig met een amandellaag.
  7. Strijk de bovenkant en rondom helemaal glad met chocoladecrème. Zet minimaal 1 uur in de koelkast. Bestrijk de hele taart met mascarpone en leg de rest van het fruit bovenop.

Keukenspullen

  • springvorm (Ø 16 cm)
  • spuitzak
  • deegroller

 

Servings

10

Prep

2 hr

Cook

42 min

Share & Print

Rate

0%

Favorite