Recipes

Friet­je Vlaam­se stoof

Friet­je Vlaam­se stoof

Ingredienten

runderriblappen 500 gr
dijonmosterd 2 el
boter 50 gr
uien 2
knoflook 2 teentjes
bloem 1 el
bruin bier 300 ml
rundvleesbouillon van tablet 1/4 st
kraanwater 100 ml
laurierblad 1
azijn 2 el
vlaamse friet 700 gr

Een verwennerij voor de zondagavond, dan heb je de tijd om het vlees te laten stoven!

  1. Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd het vlees in stukjes van 2 x 2 cm. Doe het vlees in een schaal, schep om met de mosterd en bestrooi eventueel met zout. Verhit de boter in de ovenvaste braadpan en bak het vlees in delen in 3 min. rondom goudbruin. Neem met een schuimspaan uit de pan. Laat het bakvet in de pan.
  2. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook 3 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de bloem toe en bak al omscheppend 1 min. mee. Voeg het bier, het rundvleesbouillontablet, het water, laurierblaadje en de azijn toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat 3 min. koken. Zet het vuur uit en voeg het vlees toe. Roer goed door, doe de deksel op de pan en stoof 5 uur in het midden van de oven.
  3. Haal na 4 uur de deksel van de pan. Roer door en zet nog 1 uur in de oven, zodat de saus kan indikken en het vlees verder kan garen.
  4. Verwijder het laurierblaadje. Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout. Trek het vlees met 2 vorken tot losse draadjes.
  5. Verhit het vet in de frituurpan tot 175 °C en bak de frieten in 2 delen in 4 min. goudbruin. Serveer de frieten met het stoofvlees.

Keukenspullen

  • ovenvaste braadpan
  • frituurpan

 

Servings

4

Prep

15 min

Share & Print

Rate

0%

Favorite