Recipes

Chocolade taart van chocolade mousse

Chocolade taart van chocolade mousse

Ingredienten

volkorenbiscuit 150 gr
boter 75 gr
witte chocolade 120 gr
extra bittere chocolade 120 gr
witte gelatine 4 blaadjes
melk 1 dl
slagroom 5 dl
aardbeien 4
poedersuiker

  1. Doe de koekjes in een plastic zakje en rol er met een deegrol over zodat fijne kruimels ontstaan, of verkruimel ze in de foodprocessor. Smelt de boter en roer het koekkruim erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van een met bakpapier beklede springvorm (20?cm) en druk het met de bolle kant van een lepel aan. Laat de bodem in de koelkast opstijven.
  2. Breek de witte en de pure chocolade in stukjes boven aparte pannetjes. Zet de pannetjes elk in een iets grotere pan met kokend water en laat de chocolade al roerende (au bain marie) smelten. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Breng de melk aan de kook en los er, van het vuur af , de goed uitgeknepen gelatine in op. Roer de helft van het gelatine mengsel door de gesmolten witte chocolade en de rest door de gesmolten pure chocolade. Laat beide chocolade mengsels afkoelen, maar niet helemaal opstijven.
  3. Klop de slagroom stijf en spatel de helft door het witte chocolademengsel en de rest door het pure chocolademengsel. Houd 4 eetlepels van de witte mousse apart en doe de rest over in de vorm. Verdeel de bruine mousse erover. Lepel de achter gebleven witte mousse met een theelepeltje over de taart en roer met een vork of sat?stokje door de bovenste laag van de taart, zodat een marmer effect ontstaat. Laat de mousse in ? 2-3 uur in de koelkast opstijven.
  4. Halveer intussen de aardbeien. Haal de springvormrand voorzichtig los van de taart en verwijder hem. Haal de bodemplaat voorzichtig los, zet de taart op een bord en garneer met de aardbeien. Bestuif alleen de aardbeien met poedersuiker. Snijd de taart in punten met een scherp mes.

 

Share & Print

Rate

0%

Favorite